1 1/5

Označite sportske ciljeve

Kako početi trčati
Kako početi trčati

Kada smo već prebrodili strah od povrede, trebamo sami postaviti sebi ciljeve, koji ne smiju biti nemogući. Koliko kilometara trebamo preći, koliko vremena trebamo trčati... Ta pitanja ovise o vama, koliko ste u mogućnosti da trčite.

Udaljenost i vrijeme će se svaki put poboljšavati uzimajući u obzir da se tokom treninga postiže bolji kapacitet za trčanje. Još jedan način kako bismo izbjegli zamor je meditacija, prije nego što počnete trčati skoncentrišite se na disanje, na ovaj način edukujemo um i i stvaramo ritam pažnje. Tokom trčanjafokusirajte se na udisanje i izdisavanje i na pluća.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak