1 1/4

Klasični trbušnjaci

Za svega 10 minuta dnevno do čelično tvrdih trbušnjaka
Za svega 10 minuta dnevno do čelično tvrdih trbušnjaka

Trbušnjaci su najpoznatija vježba za mišiće abdomena i jedna od najpoznatijih vježbi generalno za koju su čuli i fizički potpuno neaktivni ljudi. Iako fitness stručnjaci klasične trbušnjake ne smatraju baš naročito efikasnom vježbom, u prilog joj ide što je praktična i što svi manje-više znaju kako se pravilno izvodi. Ako se izvodi u kombinaciji sa nizom drugih vježbi, i iz samih trbušnjaka se može izvući mnogo toga pozitivnog.

Jednostavno stavite ruke u gard ispred sebe ili iza glave, ali uz uslov da ne vučete glavu i vrat rukama, petama se oslonite na pod i krenite. Nakon izvođenja maksimalnog broja ponavljanja, kratko odmorite, a zatim se prebacite na sljedeću vježbu.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak