8 8/10

Povećava se nivo "dobrog" holesterola u krvi

S prestankom unosa šećera kreću čudesne promjene
S prestankom unosa šećera kreću čudesne promjene

LDL holesterol prepoznat kao opasan, čije nivoe treba držati što nižima, sputava se ponajviše prisustvom višeg nivoa HDL - pozitivnog holesterola. Šećer utiče i na smanjenje tog "dobrog" holesterola u krvi, pa se čestim konzumiranjem slatkiša i hrane bogate prostim ugljikohidratima općenito, povećava i nivo triglicerida i tako raste rizik od razvoja srčanih oboljenja.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak