Variranje ugljikohidratima tajna forme Edina Džeke - Body.ba

Spaletti otkrio

Variranje ugljikohidratima tajna forme Edina Džeke

Piše: Body.ba

Srijeda, 12.10.2016.

Variranje ugljikohidratima tajna forme Edina Džeke

Nakon premijerne sezone u dresu Rome, nakon koje se morao nositi sa brojnim kritikama na račun svoje igre, Edin Džeko je u novu ušao kao preporođen, a podatak da je u 13 mečeva postigao 8 golova dovoljno govori za sebe.

Kapiten bh. reprezentacije ne samo da je tako ekspresno postao glavna figura u timu Rome i prvi strijelac ekipe, već je i u dresu reprezentacije stigao nadomak velikog uspjeha, skidanja svog uzora Andriya Shevchenka sa vječne liste strijelaca u Evropskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, za šta mu je potrebno još samo četiri pogotka.

Sve to je zaintrigiralo italijanske medije, koji su od trenera Luciana Spalettija pokušali saznati "tajnu" uspjeha Dijamanta i povratka ubitačne forme.

"On je jak igrač koji vraća svoj entuzijazam. Sretan sam zbog dva gola i njegovog rekorda za domovinu, vratit će se još spremniji za subotu", pojasnivši da mu je uz treninge eksplozivnosti jako godila promjena režima ishrane preporučena od klupskog nutricioniste.

Dijamantu je, naime, savjetovatno da se drži mediteranske ishrane uz uključeno variranje ugljikohidratima, što se ispostavilo kao potez koji je u mnogome djelovao na povratak njegove prepoznatljive forme.

Ovaj režim ishrane je jedno od najjačih oružja fitness stručnjaka, budući da se radi o dijeti koja djeluje na postepeno smanjenje masnih naslaga, bez da se izgubi i gram dragocjene mišićne mase.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Evo šta je Audrey Hepburn jela svaki dan

Filmska i modna ikona

Evo šta je Audrey Hepburn jela svaki dan

Audrey Hepburn je ikona iz više razloga. Ne samo da je bila nadarena, da je bila dobitnica Oscara i posvećeni...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>I Victoria's Secret anđeli se bore s kilogramima

Bridget Malcolm

I Victoria's Secret anđeli se bore s kilogramima

Mnogima zvuči nevjerovatno da kroz slične probleme s kilograma uopšte mogu prolaziti i neki od najuspješnijih...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Šta se dogodi kada pijete 10 limenki cole dnevno?

Pio i bilježio promjene

Šta se dogodi kada pijete 10 limenki cole dnevno?

George Prior je 50-godišnji otac dvoje djece koji je cijelom svijetu želio jednom za sva vremena tačno...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>Tjestenina sa sosom je obrok najvećeg šampiona

Šampionski obrok

Tjestenina sa sosom je obrok najvećeg šampiona

Tjestenina je jedan od najlakših izvora ugljikohidrata za varenje koji sa sobom nosi ogromnu kalorijsku...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)