7 7/11

7. Riža

11 žitarica koje ne sadrže gluten
11 žitarica koje ne sadrže gluten

Riža je globalno raširena žitarica koja se koristi već stoljećima. Bogata je tiaminom i ne sadrži gluten. Ukoliko želite uravnotežiti razinu šećera u krvi odlučite se za basmati rižu koju će vaše tijelo duže probavljati. Za veći udio vlakana preporučuje se integralna (smeđa) riža koja se nešto duže kuha od obične.

1. Šoljicu riže skuhajte u dvije šoljice vode, to će potrajati nešto više od deset minuta.
2. Za pripremu integralne riže, 1 šoljicu žitarica potrebno je skuhati u 2-3 šoljice vode. To će potrajati 45 minuta do sat vremena.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak