Crveno voće i povrće za dobro zdravlje

Crvena hrana je čuvar zdravlja

Crveno voće i povrće poput jagoda, trešanja, malina, lubenice, paradajza i slično, bogato je antioksidansom likopenom.

Crveno voće i povrće za dobro zdravlje
Rawpixel

Upravo likopen je zaslužan za crvenu boju ovih namirnica, te ovaj antioksidans ima sposobnost da upija oštećene slobodne radikale i pomaže kod problema s kardiovaskularnim sistemom, rakom prostate, čuva vid, te smanjuje rizik od moždanog udara.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak