Opšte je poznato da konzumiranje meda jača imunološku sposobnost našeg organizma, ali nas i štiti od bakterija, virusa i slobodnih radikala koji su tri najveća neprijatelja zdravlja.
Kašika meda dnevno radi čuda u vašem organizmu
Blagodat prirodeZahvaljujući svom hemijskom sastavu i odnosu vitamina, minerala, fermenata i prostih šećera, med u velikoj mjeri utiče na formiranje svih krvnih elemenata.
Oni imaju zaštitnu ulogu jer poseduju sposobnost „proždiranja“ neprijatelja našeg organizma. Zato bi bilo poželjno svaki novi dan započeti kašičicom meda.
- – Jača imunitet
- – Poboljšava cirkulaciju
- – Jača snagu srca i poboljšava srčani ritam
- – Poboljšava probavu
- – Poboljšava obnavljanje tkiva
- – Potpomaže obnavljanje krvnih elemenata
- – Ima antibakterijsko dejstvo
- – Poboljšava otklanjanje toksičnih materija iz organizma
- – Djeluje protiv stresa
- Smanjuje nivo holesterola i triglicerida u krvi za sedam odsto, a za dva odsto povećava nivo dobrog HDL holesterola
Med je bogat ugljenim hidratima, a najviše prostim šećerima glukozom i fruktozom, koji predstavljaju energetski materijal. On sadrži brojne enzime, vitamine i minerale, eterična ulja, organske kiseline koje blagotvorno utiču na organe za varenje i potpomažu apsorpciju hranljivih materija.
Med je najbolje konzumirati ujutru i to nekih pola sata prije doručka, a ko želi i više puta dnevno da ga jede, također bi bilo poželjno pola sata prije svakog narednog obroka.