9 9/9

9. Savjeti plus

Trikovi za kuhanje savršene tjestenine
Trikovi za kuhanje savršene tjestenine

Vrijeme kuhanja zavisi od vrste tjestenine i tipu (integralna, bezglutenska itd.) Za razliku od sušene tjestenine ona svježa kuha se samo dvije, tri minute. Punjena tjestenina poput raviola će isplivati na površinu vode kad je kuhana. Ne dodaji ulje u vodu za kuhanje. Neki žive u uvjerenju da će malo ulja spriječiti da se tjestenina slijepi - ali to se postiže i sa malo miješanja. Osim toga, od ulja će tjestenina biti masna i umak se neće za nju primati što je velika greška. Ne ispiri pastu hladnom vodom. Isprat će sav onaj divni škrob koji na sebe lijepi umak, a i slanoću.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak