7 7/7

Bosiljak

Začinite hranu bez soli: 7 zdravih začina koje trebate dodati vašoj ishrani
Začinite hranu bez soli: 7 zdravih začina koje trebate dodati vašoj ishrani

Bosiljak sadrži snažne antioksidativne flavonoide, te ima protuupalna i antibiotska svojstva. Kako bi se zadržala što veća količina hranjivih tvari i okusa, najbolje ga je dodati u jelo pred kraj kuhanja, ali može se dodati u jelo i nakon kuhanja. Koncentrirani je izvor željeza, kalcija, magnezija, vitamina A i C, te mangana koji uklanjaju slobodne radikale iz tijela.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak