Palačinke jednostavno svi vole, a taj omiljeni ukusni obrok može biti i zdraviji i ukusniji ako se pripremi na pravi način.
Bez glutena: Zdravi i ukusni palačinci s heljdom
Heljda je sve cjenjenija vrsta brašna koja sadrži mnogo više vlakana nego obično pšenično brašno, a ima i specifičan ukus koji daje poseban efekat. Pored svega toga, za rast popularnosti je posebno odgovorna činjenica da u toj vrsti brašna nema glutena.
Sastojci
- 125 g brašna
- 125 brašna od heljde
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice mljevenog kardamona
- Prstohvat šafrana
- Prstohvat soli
- 2 velika jajeta
- 3 kašike ulja
- 125 ml mlijeka
- Sirup od hurmi
Priprema
1. korak
Umutite suhe sastojke. Dodajte jaja, ulje, mlijeko, i 125 ml vode i izmiksajte sve sastojke u blenderu.
2. korak
Objedinite smjese. Palačinke pravite po već željenom receptu za Američke palačinke.
3. korak
Servirajte sa sirupom.
Kako biste dobili najviše od života potrebno je da dobijete najviše iz hrane, zato naručite svoj Nutribullet ekstraktor na: