Bez glutena: Zdravi i ukusni palačinci s heljdom

Palačinke jednostavno svi vole, a taj omiljeni ukusni obrok može biti i zdraviji i ukusniji ako se pripremi na pravi način.

Bez glutena: Zdravi i ukusni palačinci s heljdom

Heljda je sve cjenjenija vrsta brašna koja sadrži mnogo više vlakana nego obično pšenično brašno, a ima i specifičan ukus koji daje poseban efekat. Pored svega toga, za rast popularnosti je posebno odgovorna činjenica da u toj vrsti brašna nema glutena.

Sastojci

  • 125 g brašna
  • 125 brašna od heljde
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice mljevenog kardamona
  • Prstohvat šafrana
  • Prstohvat soli
  • 2 velika jajeta
  • 3 kašike ulja
  • 125 ml mlijeka
  • Sirup od hurmi

Priprema

1. korak

Umutite suhe sastojke. Dodajte jaja, ulje, mlijeko, i 125 ml vode i izmiksajte sve sastojke u blenderu.

2. korak 

Objedinite smjese. Palačinke pravite po već željenom receptu za Američke palačinke.

3. korak

Servirajte sa sirupom.

Kako biste dobili najviše od života potrebno je da dobijete najviše iz hrane, zato naručite svoj Nutribullet ekstraktor na: 

http://links.delimano.ba/c/19729044

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak