1 1/5

Wagyu mesna pita

Da li ste se zapitali koja su jela najskuplja na svijetu? Od cijena će vam se zavrtjeti u glavi!
Da li ste se zapitali koja su jela najskuplja na svijetu? Od cijena će vam se zavrtjeti u glavi!

Krenimo od "jeftinijih" jela. Mesna pita Wagyu košta 'samo' 2.000 dolara. Ova govedina genetski obiluje omega-3 i omega-5 masne kiseline, a meseo je prošarano masnoćom i podsjeća na mramorne šare, ali se topi u ustima.

Osim brojnih rigoroznih kontrola uzgoja, ova govedina mora da zadovolji geografsko podrijetlo i sve se, od prvog dana života do klanja životinje, odvija u pokrajini Hyogo.

Mesna pita Wagyu je satavljena i od najskupljih gljiva na svijetu - tartufi (400 dolara po kg), gljiva bluefoot (400 dolara po kg) te gljiva matsutake (800 dolara/kg).

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak