3 3/5

Zlatni kavijar

Da li ste se zapitali koja su jela najskuplja na svijetu? Od cijena će vam se zavrtjeti u glavi!
Da li ste se zapitali koja su jela najskuplja na svijetu? Od cijena će vam se zavrtjeti u glavi!

Zlatni dijamantni kavijar ima savršen okus, a on, kažu, podsjeća na badem, a ne na ribu, te je toliko poseban da se može naručiti samo u jednom londonskom restoranu. Jedan kilogram košta čak 50.000 dolara!

On se dobija od albino beluga riba koje moraju biti starije od 100 godina i koja se nalaze u jućnom dijelu Kaspijskog mora.

Unatoč činjenici da se jedinke ovih riba njeguju, ostalo ih je podosta. Međunarodno tržište godišnje primi najviše deset kilograma takvog kavijara.

Oko 2.500 dolara košta sto grama zlatnog kavijara, mada treba naglasiti da pakiranje igra važnu ulogu u određivanju cijena robe.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak