Kko se ne voli rashladiti slasnom kriškom torte od sira u topao dan? Iskoristite kraj sezone jagoda i napravite jednostavni cheesecake iz čaše koji će biti gotov za čas.
Fantazija u čaši gotova za 10 minuta
Cheesecake s jagodamaSastojci za dvije osobe:
125 grama sira mascarpone
150 grama jagoda
4 tvrda keksa
1 limun
1 kašika kristalnog šećera
2 kašike šećera u prahu
1 kašika maslaca
Priprema:
1. U loncu zagrijte očišćene jagode, kristalni bijeli šećer i jednu kašiku limunovog soka. Miješajte dok se šećer ne rastopi, a jagode ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno tri do četiri minute.
2. Zdrobite keks u fini prah i pomiješajte ih s otopljenim maslacem.
3. Rasporedite dobivenu smjesu na dvije čaše, i utisnite je na dno.
4. Nježno izmiješajte sir mascarpone, preostali limunov sok i šećer u prahu.
5. Preko keksa stavite sirnu kremu, a preko kreme umak od jagoda. Poslužite odmah!