Sastojci:
- Dvije kašike kikiriki putera
- Jedna kašika stevije
- Pola šolje grčkog jogurta
- Jedna kašika grčkog jogurta
- 1/2 kašika čokoladnih komadića
- Jedna šolja ovsenih pahuljica
- 1/2 čajne kašike cimeta
- Jedna šolja nemasnog mlijeka
Priprema:
- U zdjeli srednje veličine izmiješajte kikiriki puter i zaslađivač korištenjem miksera. Nakon toga, dodajte jednu kašiku grčkog jogurta, a kada se smjesa malo učvrsti dodajte čokoladne komadiće. Podijelite smjesu u dvije posude i dodajte 1/4 šolje grčkog jogurta u svaku posudu.
- U posebnu posudu izmiješajte zobene pahuljice, cimet i mlijeko. Promiješajte smjesu dok zobene pahuljice ne upiju mlijeko. Podijelite zobene pahuljice u obje zdjelice i ostavite u frižider preko noći.