Lako ih je pripremiti, a zdrave su i idealne za doručak kada nam svima treba puno snage za odlazak na posao. Recept otkrijte u nastavku.
Savršene bezglutenske palačinke
Recept za savršen doručak
Sastojci
200g heljdinog brašna
40g maslaca
1 žlica šećera
2 jaja
1 i pol žličica praška za pecivo
200ml mlijeka
prstohvat soli
malo kokosovog ulja
Priprema:
Rastopite maslac i ostavite ga kratko da se hladi. Jaja odvojite pa bjelanjke istucite u snijeg dodajući šećer kad ste otprilike na pola puta do čvrstog snijega. Žumanjke tucite sa solju oko dvije minute pa dodajte rastopljeni maslac i nakon njega mlijeko. Pomiješajte heljdino brašno i prašak za pecivo pa im dodajte smjesu sa žumanjcima i promiješajte. Na kraju nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka u smjesu. U zagrijanu tavu dodajte kokosovo ulje pa na njemu pecite malene palačinke po nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobiju zlaćanu boju. Poslužite uz grčki jogurt, med, svježe voće ili bilo koji drugi dodatak koji volite.