Nedavno istraživanje je pokazalo da ljudi koji konzumiraju ovsenu kašu se osjećaju punije i imaju potisnut apetit čak i do četiri sata duže od osoba koje uzimaju gotove žitarice iz kutije.
Ukusna ovsena kaša sa avokadom i keljom
Savršena za doručakAvokado koji se pronalazi u ovom doručku čini da kaša bude kremasta, a kelj nudi osvježenje. Pored toga začin do čilija mu dodaje ljepši okus.
Za ovaj tanjir vam je potrebno:
- 1/2 šolje zobi
- 1 šolja vode
- Malo soli
- Jedan lis kelja
- 2 kriške avokada
- Jedna kašika maslinovog ulja
Upute za pripremu:
Izmiješajte zob sa vodom i malo soli i stavite u mikrovalnu da se zagrije na 3 minute. Nakon toga dodajte kelj i avokado na vrh kaše zbog ukusa. Na vrh dodajte maslinovo ulje i malo čilija za okus.