Ukusna ovsena kaša sa avokadom i keljom

Savršena za doručak

Nedavno istraživanje je pokazalo da ljudi koji konzumiraju ovsenu kašu se osjećaju punije i imaju potisnut apetit čak i do četiri sata duže od osoba koje uzimaju gotove žitarice iz kutije.

Ukusna ovsena kaša sa avokadom i keljom

Avokado koji se pronalazi u ovom doručku čini da kaša bude kremasta, a kelj nudi osvježenje. Pored toga začin do čilija mu dodaje ljepši okus.

Za ovaj tanjir vam je potrebno:

  • 1/2 šolje zobi
  • 1 šolja vode
  • Malo soli
  • Jedan lis kelja
  • 2 kriške avokada
  • Jedna kašika maslinovog ulja

Upute za pripremu:

Izmiješajte zob sa vodom i malo soli i stavite u mikrovalnu da se zagrije na 3 minute. Nakon toga dodajte kelj i avokado na vrh kaše zbog ukusa. Na vrh dodajte maslinovo ulje i malo čilija za okus.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak