Sve sto vam je potrebno jeste:
- 4 jaja
- 200g šećera
- 250g putera
- 200g tamne čokolade (min 70% čokolade)
- 3 pune velike kašike brašna
- 2 pune velike kašike kakaa u prahu
- 1 mala čajna kašika praska za pecivo
- 200g svježih malina (ja sam kupio smrznute i prije nego sto ću pripremiti kolac odledio ih)
Priprema:
Jaja i šećer ručno pjenasto umutiti. Potom dodati suhe sastojke. Laganim pokretima umutiti sastojke. Cilj je da smjesa ostane prozračna. Potom istopiti čokoladu sa puterom i ostaviti je 2 minute da se malo ohladi. Dodati čokoladu i lagano umutiti u smjesu. Zadnji korak je dodati maline.
Peći na temperaturi od 180° najmanje 30 min. Dobit ćete brownie koji je sočan i vjerovatno tečan u sredini. Ako želite možete peći 40 min i dobiti pečen brownie i u sredini.