Iako je puding od riže (sutlijaš) obično težak, prilično je lako da se odrežu neki dijelovi i ovaj užitak koji vas čini krivim pretvori u zdravu poslasticu. Ovaj recept uključuje konzervirano kokosovo mlijeko i kuhanu rižu (bijelu ili smeđu) i stvara ukusni, kremasti desert. Kokosovo mlijeko kuha rižu u odličnu meku teksturu, i uz malo zaslađivača i cimeta, ovaj veganski puding od riže je odličan izdanak slatke hrane. Uživajte!
Zdravi puding od riže
SutlijašDvije porcije
- 1 šolja kokosovog mlijeka (oko pola konzerve)
- 1 šolja kuhane riže (smeđe ili bijele)
- 1 kašika meda, agave ili javorovog sirupa
- Mrvice cimeta
Priprema
- Dodajte kokosovo mlijeko u malu zdjelu. Pobrinite se da izmiješate temeljito prije upotrebe, jer tečni i čvrsti dodaci moraju biti jednako izmiješani (nekad su razdvojeni)
- Kokosovo mlijeko stavite da lagano vrije na srednje niskoj temperaturi.
- Dodajte med i miješajte dok se ne uklopi u smjesu.
- Dodajte rižu i nastavite miješati dok se ne rasporedi jednako.
- Ostavite smjesu da se pirja nekoliko minuta. Tekućina bi trebala da prokuha i ispari, tako da će smjesa postati deblja.
- Vrh smjese pospite sa cimetom. Ukrasite s grančicama mente, ako vam se tako sviđa.