5 5/8

Ulje avokada

Znate li s kojim uljima je najbolje pripremati hranu?
Znate li s kojim uljima je najbolje pripremati hranu?

Ulje avokada je odličan izbor. Nerafinirano je poput ekstra djevičanskog maslinovog ulja, ali ima višu dimnu tačku, što znači da se može kuhati na većim temperaturama i izvrsno je za prženje krompira. Nema mnogo ukusa, što ga čini dobrom opcijom za kuhanje. Ulje avokada sadrži i mononezasićene i polinezasićene masne kiseline (ima jedan od najvećih sadržaja mononezasićenih masti među uljima za kuhanje), kao i vitamin E. Jedna slaba strana je to što je skuplje od ostalih vrsta ulja.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak