10 razloga zašto ste stalno gladni

Jeli ste prije nekoliko minuta, a opet ste gladni?

Glad je prirodni znak da vaš organizam treba još hrane. Kada ste gladni vaš stomak se osjeća praznim, pa imate glavobolju, razdražljivi ste, gubite koncentraciju. Nekim ljudima je potrebno i do nekoliko sati da bi opet osjetili glad, dok je nekima potrebno svega nekoliko minuta. Evo nekoliko razloga zbog kojih osjećate pretjeranu glad.

10 razloga zašto ste stalno gladni

Postoji više razloga zbog kojih osjećamo glad vrlo brzo nakon što smo jeli, a neke od najčešćih možete pronaći u nastavku teksta. Kada budete svjesni razloga, moći ćete poduzeti potrebne korake da ih riješite - dovoljno će biti samo malo više truda (i odricanja).

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak