1 1/7

1. Izbjegavajte kofein nakon 2 sata poslije podne

7 tajni koje čine da vaša kafa bude jako zdrava
7 tajni koje čine da vaša kafa bude jako zdrava

Kafa je jedan od najbogatijih prirodnih izvora kofeina u prirodi. Kofein je stimulans, što je jedan od glavnih razloga zašto je kafa toliko popularna. Daje vam energiju i pomaže vam da ostanete budni kad osjetite umor.
Ali ako pijete kafu nakon dva sata po podne, to vam može ometati san. Loš san povezan je sa svim vrstama zdravstvenih problema. Nisu svi jednako osjetljivi na kofein, tako da neko može sasvim normalno zaspati ako popije kafu i nakon dva sata, ali doktori savjetuju osobama koje su osjetljive na kofein da izbjegavaju konzumaciju nakon dva sata.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak