Govorili su da će biti nasljednik Lionela Messija, a sada se posvetio prodaji kafe

Većina nas je programirana da ujutro prvo posegnemo za šoljicom kafe. Ovo je piće koje nam pomaže da lakše ustanemo iz kreveta i pokrenemo se.

Govorili su da će biti nasljednik Lionela Messija, a sada se posvetio prodaji kafe

Kafa nam daje energiju i osjećaj budnosti, te nam pomaže da budemo produktivniji čak i onim danima kada smo previše umorni da ustanemo iz kreveta.

Mnogi od nas danas život bez kafe smatraju nezamislivim, a svjestan je toga i Ansu Fati, mladi napadač Barcelone, nekada prozvan nasljednikom Lionela Messija zbog desetke na leđima, pa je uplovio u biznis s kafom.

Ansu je zajedno sa španskim slavnim košarkašem Marcom Gasolom postao dioničar u popularnoj kompaniji i uložili su prilično puno novca. Riječ je o prvoj specijaliziranoj kafe radionici u Španiji. Dvojica sportista ljubitelji su kafe i rado su se usmjerili u ovaj biznis.

Cafe de Finca je naziv projekta i prvog specijaliziranog coffee shopa u Španiji. Osigurao je u prvoj rundi milion eura od strane investitora.

Cafe de Finca je jedinstven projekat koji je 2009. godine pokrenuo Jonathan Moral i sada mu se pridružilo mnogo "jakih" ljudi, uključujući i reprezentativca Španije te NBA legendu.

"Rođeni smo kao mikropržionica u trgovini u Castelldefelsu gdje smo prodavali kafu u rinfuzi i kafu za ponijeti. Projektu se kasnije pridružio Juan Pendas , trenutni voditelj odjela za kafu u Café de Finca i temeljni dio tima od 2014".

Cafe de Finca ima pet stalnih izvora, farmi iz različitih zemalja koje prate projekt od njegova početka, opskrbljujući ih kafom izravno iz svojih žetvi.

"Od početka smo htjeli otići do porijekla, kročiti na imanje, posjetiti zemlje proizvođače kao što su Etiopija, Nikaragva, Ekvador, Honduras ili Gvatemala, razgovarati licem u lice s proizvođačima, kušati, raspravljati i eksperimentirati s njima" ističe Jonathan.

Komentari (1)

Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Top24.pw

Lissa
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak