2 2/4

Riba

Četiri magične namirnice za snižavanje holesterola
Četiri magične namirnice za snižavanje holesterola

Česta konzumacija riba se preporučuje zbog visokog udjela omega-3 masnih kiselina. Iako su "masne", one su zapravo korisne našem organizmu. Najviše ih ima u masnijim ribama kao što je losos ili tuna. Optimalna je konzumacija 1,5 do 3 grama omega-3 kiselina dnevno. Otprilike 110 grama lososa sadrži tu potrebnu količinu. Ako niste obožavatelj okusa ribe, a morate sniziti holesterol, probajte s dodacima ribljeg ulja.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak