3 3/5

Ostalo meso

Namirnice koje nipošto ne bi trebali prati prije kuhanja
Namirnice koje nipošto ne bi trebali prati prije kuhanja

Zabrana pranja ne odnosi se samo na perad, već i ostalo meso poput govedine, svinjetine i janjetine, jer i kod njega dolazi do širenja bakterija po kuhinji prilikom pranja. Bakterija se na mesu jednostavno rješava - visokom temperaturom, bilo da ga kuhate ili pečete. Dobro bi bilo prije kuhanja višak mesnog soka s površine obrisati papirnim ubrusom, a nakon rukovanja s mesom, obavezno operite ruke toplom vodom i sapunom.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak