5 5/5

Gljive

Namirnice koje nipošto ne bi trebali prati prije kuhanja
Namirnice koje nipošto ne bi trebali prati prije kuhanja

Ovu namirnicu, zbog svoje spužvaste strukture s iznimnom moći upijanja, nikad ne treba prati ili namakati u vodi. Ako vam se čine prljave, naprosto ih ogulite s nožićem ili ih pak obrišite papirnim ubrusom. Gljive treba guliti samo ako je došlo do promjene boje, a bez obzira na boju, treba odrezati donji dio stručka gljive.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak