5 5/5

Heljda kuhanje

Upoznajte zdravstvene beneficije heljde, iznimno zdrave namirnice
Upoznajte zdravstvene beneficije heljde, iznimno zdrave namirnice

Heljda se sve češće koristi u kuhinji, a zapravo je vrlo jednostavna za pripremanje. Heljda kuhanjem omekša, ali ostaje u istom obliku. Recepti s heljdom postaju sve popularniji u zadnje vrijeme pa se ona često prerađuje u brašno, kašu ili se od nje pravi tjestenina. Kaša, odnosno heljda skuhana u vodi, koriste se na isti način kao i riža, a glavni je sastojak mnogih tradicionalnih evropskih i azijskih jela. Heljdino brašno je dosta cijenjeno i može se pronaći u specijaliziranim trgovinama, a komercijalna tjestenina od heljde uglavnom sadrži malu količinu heljde pa se preporučuje da je radije napravite sami.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak