Zdravstvene prednosti kivija

Kivi je vitaminska bomba

Kivi je sitno voće koje je izobilje vitamina. Jestivi dio ploda je zeleno meso kislkasto-slatkog okusa. Također je pun hranjivih sastojaka poput vitamina C, vitamina K, vitamina E, folata i kalija.

Zdravstvene prednosti kivija

Kivi ima puno antioksidanata i dobar je izvor vlakana. Njihove su male crne sjemenke jestive i iako je i kožica jestiva, mnogi preferiraju da ogule kivi prije nego što ga pojedu.
Zahvaljujući različitim lokacijama gdje se kivi proizvodi, dostupan je tokom cijele godine.
Prednosti kivija su:

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak