1 1/7

Poboljšava probavni proces

7 razloga zbog kojih biste trebali spavati na lijevoj strani
7 razloga zbog kojih biste trebali spavati na lijevoj strani

Iako ste vjerovatno već čuli kako je loše jesti prije spavanja, te da će hrana samo "sjediti" u vašem organizmu i debljati vas, ova često ponovljena pretpostavka zapravo nije tačna. Naime, varenje se nastavlja, bez obzira na to jeste li budni ili spavate. Iako će se probava dogoditi bez obzira na to kako spavate, možete pomoći svom tijelu da obavlja ovaj zadatak sa što manje napora spavanjem na lijevoj strani.

Spavanje na lijevoj strani omogućava hrani da lakše prođe u debelo crijevo, istovremeno podržavajući slobodan protok probavnih enzima.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak