Najbolje sportske aktivnosti za psihičko zdravlje - Body.ba

Mentalno zdravlje

Najbolje sportske aktivnosti za psihičko zdravlje

Piše: Body.ba

Petak, 17.01.2014.

Najbolje sportske aktivnosti za psihičko zdravlje

Ove fizičke aktivnosti imaju pozitivno dejstvo na vaše psihičko stanje i mentalno zdravlje. Potrudite se da praktikujete neke od narednih sportova, bar dva puta sedmično, i pozitivni rezultati vam sigurno neće nedostajati.

- Džogiranje je odlično za kondiciju, ali i za koordinaciju pokreta. Obično se trči na otvorenom, ali u zimskom periodu su dobre i staze za trčanje. 

- Plivanje u cijelosti opušta. Stalno ćete osjećati stimualciju vode po koži, a pri svakom pokretu u vodi vi aktivirate skoro sve mišićne grupe.

- Šetnja ili brzo hodanje poboljšava koordinaciju pokreta. Zbog činjenice što se praktikuje na otovrenom prostoru, sva čula su aktivna.

- Vožnja bicikla je odličan sport za izdržljivost, uz koji se vježba i ravnoteža ali i sposobnost koordinacije pokreta i držanje tijela.

- Aerobik ne poboljšava samo izdržljivost i držanje tijela, već i koordinciju, osjećaj za ritam i orjentaciju u prostoru.

- Ples - standardni, latino, hip-hop, zumba ili salsa su odlične vježbe za mozak, fleksibilnost mišića, osjećaj za ritam, brzinu i sposobnost za reakciju. 

- Brzo hodanje na skijama je odličan zimski sport za izdržljivost uz koji se trenira cijelo tijelo. Šetnja po snijegu je pravi izazov za mozak, jer morate da se orjentišete u prostoru.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>7 muka sa kojima se susreću žene sa jakim butinama

Je li vam poznato?

7 muka sa kojima se susreću žene sa jakim butinama

Većina žena ima barem jedan dio tijela s kojim se nikako ne može "pomiriti", a ovog puta u fokusu su jače...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Schwarzenegger: Dobro sam, ali ne i odlično

Nakon operacije srca

Schwarzenegger: Dobro sam, ali ne i odlično

Kao što je poznato, najpoznatiji bodybuilder ikada, slavni glumac i bivši guverner Arnold Schwarzenegger,...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Da li je Terminatora upropastila ova stvar?

Stigle ga godine

Da li je Terminatora upropastila ova stvar?

Arnold  Schwarzenegger, proslavljeni glumac, bodibilder i političar, uvijek je otvoreno govorio o uzimanju...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Arnold operisao srce pa poručio: "I'm back"

Schwarzenegger u bolnici

Arnold operisao srce pa poručio: "I'm back"

Slavni Arnold Schwarzenegger podvrgnut je operaciji srca, koju je sudeći po navodima njegovog glasnogovornika...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)