1 1/6

Alkohol

Namirnice koje izazivaju zatvor
Namirnice koje izazivaju zatvor

Alkohol se često navodi kao uzrok konstipacije. To je zato što ako pijete alkohol u velikim količinama, on može povećati količinu izgubljene tekućine u urinu, uzrokujući dehidraciju. Loša hidratacija, bilo da je to zbog nekonzumiranja dovoljno vode ili gubitka previše vode putem urina, često je povezana s povećanim rizikom od zatvora.

Nažalost, nije moguće pronaći istraživanja o izravnoj vezi između konzumiranja alkohola i opstipacije. Štaviše, neki ljudi prijavljuju da ima dijareju, umjesto zatvora, nakon noćnog opijanja. Dakle, moguće je da efekti variraju od osobe do osobe. Oni koji žele suzbiti potencijalna dehidracijske i zatvorske učinke alkohola, trebali bi pokušati nadomjestiti svako posluživanje alkohola čašom vode ili drugim bezalkoholnim napitkom.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak