Finansijski najuspješniji

Pet najbogatijih bodybuildera svih vremena

Piše: Body.ba

Utorak, 19.05.2015.

Da se sva velika odricanja zbog žestokih treninga, striktno određene ishrane i svega ostalog što uz to ide, može itekako dobro naplatiti, neki od najvećih bodybuildera jako dobro znaju. Mukotrpan rad za ostvarenje pobjeda na amaterskom, a zatim i profesionalnom nivou, donosi dosta veliku popularnost, koja pruža mogućnost za veliku zaradu.

Iako u ovom sportu prihodi nisu proporcionalni broju pobjeda, već se više odnose na poslovna umijeća ekstremno razvijenih momaka, veoma je interesantno vidjeti kako izgleda lista pet najimućnijih bodybuildera.

5. Ronnie Coleman

Ostvarena zarada: 10 miliona dolara

Ronnie Coleman je živa legenda čije ime dobro zna i većina onih koji nikada nisu ni ušli u teretanu. Jedan je od najuspješnijih bodybuildera svih vremena koji tron Mr. Olympije dijeli sa Lee Haneyjem, budući da su i jedan i drugi ovo najveće takmičenje osvajali rekordnih osam puta.

4. Jay Cutler

Ostvarena zarada: 30 miliona dolara

Jedno od najčuvenijih imena bodybuildinga svakako pripada ovom velikanu koji je četiri puta bio Mr. Olympia. Samo njegovo ime je svojevrsni brend širom svijeta poznat, pa je svoju popularnost Jay Cutler iskoristio osnivanjem sopstvenog brenda suplemenata. Sve zajedno donijelo je Cutleru više od 30 miliona dolara zarade.

3. Joe Weider

Ostvarena zarada: 35 miliona dolara

Otac profesionalnog bodybuildinga koji je jedan od utemeljitelja Međunarodne bodybuilding federacije (IFBB), koji je lično osnovao većinu najvećih takmičenja kao što su: Mr. Olympia, Ms. Olympia, Master Olympia. Kompletno životno djelo sa svim što ide uz to, poput prodaje suplemenata i ostalog, rezultiralo je sa cifrom od 35 miliona dolara koliko je slavni Weider na računu imao pred smrt 2013. godine. Preminuo je u 93. godini života.

2. Rich Gaspari

Ostvarena zarada: 90 miliona dolara

Iako definitivno nije jedan od najuspješnijih po broju priznanja, Rich Gaspari je pravi šampion kada su u pitanju poslovni potezi koje jedan bodybuilder može napraviti tokom svoje karijere. Pored raznih odličja, Gaspari se tek može pohvaliti sa tri bronze na najvećoj sceni Mr. Olympije, ali zato je svoju slavu i popularnost uspio iskoristiti na maestralan način. Novac je investirao u sopstvenu kompaniju za proizvodnju i prodaju suplemenata "Gaspari Nutrition", koja istovremeno važi i za popularni brand sportske odjeće.

1. Arnold Schwarzenegger

Ostvarena zarada: 300 miliona dolara

Čovjek čije ime u svijetu predstavlja svojevrsni sinonim za bodybuilding, daleko je najpoznatija ličnost ovog sporta. Osoba je koja bukvalno rasipa na komade teoriju o nabildanim momcima koji su jako glupi. Veliki Arnold je u profesionalnoj karijeri osvojio čak 7 puta titulu Mr. Olympia, što ga čini jednim od najvećih i najuspješnijih bodybuildera svih vremena. Njegova popularnost je mnogostruko prešla i tu granicu, pa se okušao i u glumačkim vodama te postao jedan od najpoznatijih glumaca na Planeti. Na kraju se odlučio za smiraj u svijetu politike, te i tu napravio fenomenalne rezultate postavši guverner Kalifornije. Procjenjuje se da je ukupno zaradio oko 300 miliona dolara.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Ana Gifing: Hrono ishrana je vid detoksikacije

Zdrava i efikasna ishrana

Ana Gifing: Hrono ishrana je vid detoksikacije

Na dijeti ste a ne gladujete, već jedete možda i više nego ranije - da li je to moguće? Hrono ishrana ruši...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Napravite ukusni kolač bez šećera i brašna

Ukusno ali zdravo

Napravite ukusni kolač bez šećera i brašna

Moguće je i to, jesti ukusan kolač ali bez brige zbog unosa mnogo prostih ugljikohidrata u organizam, što je...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Kako poboljšati tjelesne performanse ishranom?

Za okretnost i snagu

Kako poboljšati tjelesne performanse ishranom?

Regulisanjem ishrane je moguće regulisati mnogo više stvari od pukog mršanja o kom se najviše priča ili...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)