Ljudi konstantno traže nova rješenja kako bi olakšali život s novim inovacijama. Međutim, nerijetko ovakva rješenja ne da nisu baš najbolja za zdravlje, već ga mogu opasno ugroziti. Ako ste od onih koji koriste mikrovalnu peć prilikom pripreme jela, sigurno ćete dobro razmisliti prije nego što je ponovo uključite.
Da li još uvijek koristite mikrovalnu?
Razmislite još jednomOvakav način pripreme jela je po prvi put viđen nakon Drugog svjetskog rata i do dana današnjeg je smatran jednim od najvećih pronalazaka vezanih za kuhinju. Ipak, ono o čemu se nije previše vodilo računa je uticaj mikrotalasa na samu strukturu hrane, koji uništavaju veliki dio hranjivih tvari unutar jela.
Lista negativnih uticaja mikrotalasa, kao osnove mikrovalnih peći na hranu, te na samo zdravlje ljudi izgleda ovako:
- Mikrotalasi su štetni za dječiju hranu
- Mikrotalasi uništavaju krv
- Mikrotalasi smanjuju nivo hemoglobina
- Hrana pripremljena u mikrovalnoj izaziva karcinom
Dr. Hans Ulrich Herter koji je bio jedan od vođa švicarskog istraživačkog tima zaduženog za ispitivanje uticaja mikrotalasa na strukturu hrane, kao i na posljedice po ljudsko zdravlje koje proizilaze iz toga, ističe da hrana iz mikrovalne nosi sa sobom kancerogene elemente. Osim toga, dokazani izrazito loš uticaj na krvnu sliku, kao i to da se struktura hrane i sama njena hranjivost mijenja, dovoljni su pokazatelji da je kupovina mikrovalne ipak loša odluka.
Odluka je na vama, da li ćete nastaviti koristiti ovaj vid pripreme obroka ili ćete ipak poželjeti zaštiti svoje zdravlje te zaobilaziti mikrovalne peći.
Šteta...