1 1/10

1. Previše hrane

10 nutricionističkih grešaka bodybuildera
10 nutricionističkih grešaka bodybuildera

Svi poznajemo osnove biologije. Višak kalorija pohranjuje se u masno tkivo. Izgradnja mišića je primarni cilj bodybuildinga, a višak masnog tkiva neprijatelj broj jedan. Ako ste pretili, jedite manje. Da, tako je, takav jednostavan čin utjecat će na gubitak tjelesne težine! Samo se morate na to prisiliti. Međutim, morate biti svjesni jedne činjenice – ako se i uspijete natjerati da jedete manje količine hrane i postignete promjene u svom izgledu, a onda se zbog manjka volje s vremena na vrijeme vratite starim navikama, nećete dobro proći.

Tajna istinske tjelesne transformacije leži u izgradnji mišićnog tkiva i u redukciji masnih naslaga. Kako biste postigli pravu nutricionističku niravanu, znači, gradili mišiće, a simultano i gubili masne naslage, morate utrenirati prehranu pravilnim odnosom potrebnih nutrijenata. Morate unositi tačno određenu količinu proteina, ugljikohidrata i masti. Morate postati nutritivno svjesni.

Što je potrebno za metaboličku nirvanu? Proteini – i to brdo njih, pogotovo ako želite očuvati ili izgraditi veće mišiće. Pretjerajte s ugljikohidratima i eto problema s masnim jastučićima. Isto vrijedi i za višak masnoća. Svaka je osoba individua za sebe. Eksperimentišite, pratite i bilježite.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak