1 1/3

Fokusiranje na tehniku

Tri ključne razlike uspješnih i neuspješnih vježbača s tegovima
Tri ključne razlike uspješnih i neuspješnih vježbača s tegovima

Uspješnim bodybuilderima tehnika izvođenja vježbi je ključna. Njima nije važno ništa toliko mnogo koliko im je važno da svaki pokret bude maksimalno pravilan, da krene sa potpunim istezanjem, a završi sa maksimalnom kontrakcijom.

Odlika neuspješnih:

  • Žrtvovanje forme radi dizanja što veće težine

Neuspješni će potpuno žrtvovati formu izvođenja vježbe, uključiti niz drugih grupa mišića koji nisu planirani u programu za taj trening, trzat će, služiti se inercijom i učiniti sve da podignu težinu, kao da je to jedini cilj. Najčešći razlog takvog pristupa je u egu, za kog inače ne bi trebalo biti mjesta u teretani.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak