2 2/3

Pravilno programiranje treninga

Tri ključne razlike uspješnih i neuspješnih vježbača s tegovima
Tri ključne razlike uspješnih i neuspješnih vježbača s tegovima

Profesionalci na trening dolaze sa jasnim ciljem i zacrtanim poslom kog trebaju odraditi. Teretana i vježbe nisu cilj, već sredstvo preko kog se dolazi do željene veličine, tjelesne forme i snage. Zbog toga, svaki trening se zna unaprijed i razrađen je do detalja.

Odlika neuspješnih:

  • Preskakanje grupa mišića

Neuspješni imaju neki svoj načelni plan, ali kada njegovo sprovođenje dođe na red, počinju se preskakati grupe mišića i mijenjaju plan u posljednjem trenutku. Poznato je svima da su treninzi nogu ti koji najčešće bivaju eliminisani, a koji bi inače trebali važiti za neke od najvažnijih.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak