2 2/3

Bench potisak sa obrnutim hvatom

Izgradnja prsa sa 'old school' vježbama za koje su rijetki čuli
Izgradnja prsa sa 'old school' vježbama za koje su rijetki čuli

Dok je bench potisak za većinu vježbača nezaobilazna vježba, 'old school' verzija iste vježbe samo sa obrnutim hvatom, vrlo je rijetko viđena. Da stvar bude zanimljivija, većina vježbača bi nakon što vide nekoga kako izvode bench potisak sa obrnutim hvatom pomislila ili da ne zna šta radi ili da samo želi privući pažnju. Međutim, stvar je u tome što ovakva vrsta hvata pri izvođenju najpoznatije vježbe sa šipkom i pločama tegova, zapravo proizvodi manji stres u predjelu ramena.

Uz to, naučna istraživanja su pokazala da potiskom sa obrnutim hvatom mišići prsa bivaju aktivirani za fenomenalnih 30 posto više nego što je slučaj sa klasičnim hvatom.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak