2 2/5

Prsa

Vježbe s kojima se istinski napreduje: Dvije ključne za svaku grupu mišića
Vježbe s kojima se istinski napreduje: Dvije ključne za svaku grupu mišića

Bench potisak

Kada je riječ o razvoju prsa, bench potisak je nedvojbeno ključna vježba. Jedino o čemu se može raspravljati jeste pitanje da li tu vježbu izvoditi sa šipkom ili s bučicama, dok je sve ostalo potpuno jasno svakom vježbaču i to bilo da je primarni cilj razvoj snage ili prirast mišićne mase. Kako je potisak s klupe inače složena vježba, pored prsa iziskuje ozbiljno učešće tricepsa, ramena, pa i same jezgre koja osigurava stabilnost tokom vježbanja.

Razvlačenja

Uz potisak, razvlačenje predstavlja drugu najvažniju vježbu za prsa. Jednostavno omogućava pogađanje pectoralisa iz uglova koju su prilično netaknuti tokom izvođenja ostalih vježbi i zbog toga je razvlačenje na cross mašini sa sajlama, s bučicama na klupi ili radom na leptir spravi, generalno nešto što nijedan ozbiljan vježbač ne propušta.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak