Otvorena prva ledena teretana na svijetu - Body.ba

Brža potrošnja kalorija

Otvorena prva ledena teretana na svijetu

Piše: Alem Haznadarević

Četvrtak, 11.10.2018.

Otvorena prva ledena teretana na svijetu

Činjenica da na zim trošimo veći broj kalorija, bila je ideaja vodilja Jimmyja Martina i suvlasnika, koji su u New Yorku otvorili prvu ledenu teretanu. Otvaranje Brrrn fitness studija se ispostavilo kao fantastičan poslovni potez, budući da je iteresovanje za vježbanje u hladnom okruženju sve veće.

Prema tvrdnji vlasnika koji su otvorili ovaj jedinstveni oblik teretane u mjesecu maju, broj članova se iz mjeseca u mjesec povećava za čak 30 posto, što je cijeli projekat učinilo nevjerovatno uspješnim.

Brrrn teretana je koncipirana tako da je podijeljena u tri dijela, a svaki se razlikuje i po temperaturi zraka. Tako su snažni klima uređaji namješteni da u sali za vježbe snage bude svega 7 stepeni Celzijusa, 12 stepeni u sali za kardio, te 15 stepeni u sali za jogu.

Medicinski i rehabilitacijski ekspert dr. Nayda Swedan je za list Men's Health objasnila zašto je vježbanje u hladnoći toliko drugačije:

"Možete potrošiti više kalorija vježbanjem u hladnoći jer tijelo tada ne samo da vježba, već i radi na povećanju tjelesne temperature, tako da radi jače. Istraživanja su pokazala da srce i pluća moraju raditi više u hladnijim temperaturama".

Pored većeg sagorijevanja kalorija, smatra se da vježbanje u tako hladnom okruženju i pomaže razvijanju otpornosti na hladnoću, što je problem kod većeg broja ljudi.

Inače, u New Yorku je prosjek temperature u mjesecu oktobru 17 stepeni celzijusa, dok je godišnji prosjek 25 stepeni Celzijusa.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Svijet se zgrožava zbog objava fitness blogerke

Želi biti slobodna

Svijet se zgrožava zbog objava fitness blogerke

Fitnes blogerka Morgan Mikenas osjećala se slobodnom da objavi neke "neuobičajene" fotografije, ali naišla je...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Smršao 115 kg i skuplja novac za uklanjanje kože

Sve je moguće

Smršao 115 kg i skuplja novac za uklanjanje kože

Jedan od živih dokaza da je sve moguće napraviti uz čvrstu volju je Jack Towels, mladi momak koji se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Victoria's Secret anđeli bez fotošopa

Prirodne ljepotice

Victoria's Secret anđeli bez fotošopa

Mnogi se pitaju kako supermodeli okupljeni u najelitniju grupu nazvanu Victoria's Secret angels uopšte...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži fotogaleriju

Komentari (0)

>Do top forme bez ijednog kilograma manje

Atraktivna Christina

Do top forme bez ijednog kilograma manje

Christina Basil je atraktivna djevojka koja je svoj hobi pretvorila u unosan posao, a sve je krenulo upravo...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)