1 1/4

Cardio za mršanje

Najpopularniji mitovi u fitnessu
Najpopularniji mitovi u fitnessu

Jedan od najraširenijih mitova svakako je onaj vezan uz mršanje, a glasi otprilike ovako: „Ako želiš smršati, nije preporučljiv trening snage, već samo cardio aktivnost!“.

To je prizor kojima svjedočimo iz dana u dan – beskonačne cardio seanse; beskonačne. A istina je to da treningom snage povećavamo količinu mišićnog tkiva što uzrokuje veću potrošnju energije tijekom obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Veliki mišić traži više energije. To bi značilo da se naš metabolizam ubrzava. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je za izgubiti na tjelesnoj masi bitno potrošiti više energije nego što je prehranom unesemo, tada nam to govori da vježbe snage mogu biti dobro oružje u borbi protiv prekomjerne težine. Ako još uvijek sumnjaš u ovo, počni raditi trening i vidjet ćeš promjene.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak