2 2/7

Ovsena kaša za doručak

Dijeta za ravan stomak
Dijeta za ravan stomak

Prirodna ovsena kaša je ključna u ishrani za skidanje masnih naslaga sa stomaka. Ova vrsta doručka ne utječe samo na smanjenje masnih naslaga na stomaku, također smanjuje holesterol i nivo šećera u krvi.

Najbolji recept za ovsenu kašu jeste priprema ovsene kaše sa dodatnim voćem po vrhu. Svaka od ovih namirnica je bogata vlaknima što pomaže u smanjivanju holesterola, te hrani dobru bakteriju koja se nalazi u stomaku. Istraživanje koje se vršilo u Kanadi je pokazalo da dijete koje su bogate vlaknima, imaju veći nivo hormona grelina, što kontroliše glad.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak