4 4/4

Šećer od palme i kokosa

Šećer: Koje su vrste i kako ih razlikovati
Šećer: Koje su vrste i kako ih razlikovati

I šećer od palme i šećer od kokosa su u biti šećeri proizvedeni od palmi, samo različitih vrsta palmi, palmyra palme, zatim palme hurme, te kokosove palme (Jaggery ili Gur). U proizvodnji kokosovog šećera, ne koristi se plod kokos. Šećeri od palme variraju u svom izgledu, od zlatno smeđe, do tamno smeđe boje, te su najčešće minimalno procesuirani. Imaju granulasti izgled. Mnogi orijentalni recepti zbog svojeg okusa po melasi, upravo traže da se koristi šećer od palmi. Od palminih šećera, najzdravijim se smatra upravo kokosov šećer koji ima nizak GI, a u sebi sadrži nutritivne vrijednosti, te minerale i vitamine.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak