3 3/4

Smeđi šećer od šećerne trske

Šećer: Koje su vrste i kako ih razlikovati
Šećer: Koje su vrste i kako ih razlikovati

Postoje još brojne vrste smeđih šećera, primjerice onaj od šećerne trske (Muscovado ili Barbados). U proizvodnom procesu nije mu oduzeta melasa, prilično je vlažan, te u sebi sadrži minerale, što ga čini nešto kvalitetnijim šećerom od bijelog rafiniranog šećera, no njegov GI je prilično visoki iako ne toliko koliko je to slučaj kod bijelog šećera.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak