2 2/4

Smeđi šećeri

Šećer: Koje su vrste i kako ih razlikovati
Šećer: Koje su vrste i kako ih razlikovati

Radi se o šećerima od raznih vrsta biljaka, a njegova smeđa boja dolazi od melase koja nije u proizvodnom procesu u potpunosti uklonjena.   Stručnjaci tvrde da je najmanje procesuirani i zbog toga najbolji šećer Rapadura šećer, jer u proizvodnom procesu nije odvajan od melase, a u sebi još uvijek sadrži minerale, vitamine i enzime.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak