3 3/11

3. Kukuruz

11 žitarica koje ne sadrže gluten
11 žitarica koje ne sadrže gluten

Kukuruz pa tako i kukuruzno brašno predstavlja bogat izvor vlakana, vitamina C i vitamina A. Ukoliko ste bolovali od celijakije i pokušavate obnoviti svoje stanice i količine vitamina A u tijelu, palenta je prava stvar za vas.

Važno je napomenuti da je tržište preplavljeno genetički modificiranim kukuruzom te da je možda pametnije odlučiti se za kukuruznu krupicu iz organskog uzgoja.

Kukuruz se može pripremiti i konzumirati na mnogo različitih načina, uključujući palentu. Palenta je jako ukusan i hranjiv oblik kukuruza kojeg možete poslužiti kao prilog uz gotovo bilo koje jelo. Krupicu možete čak koristiti i kao brašno te napraviti od nje hrskavu i ukusnu pizzu ili nešto slično.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak