Sadržaj natrija u čipsu može negativno utjecati na zdravlje kardiovaskularnog sistema. Visok unos natrija može izazvati povećanje krvnog pritiska, što može dovesti do moždanog udara, zatajenja srca, horonarnih srčanih bolesti i bolesti bubrega. Tridesetak grama čipsa prosječno sadrži između 120 i 180 miligrama natrija, a tortilja čips u toj količini može imati od 105 do 160 miligrama natrija.
Vrećica čipsa ima više od 30 grama, tako da mnogi kada jedu čips konzumiraju više natrija nego što su svjesni. Prema istraživanju iz 2010., dnevni unos soli trebao bi se ograničiti na 2.300 miligrama dnevno, a osobe starije od 50 godina te oni koji imaju problema s krvnim pritiskom, bolestima bubrega ili dijabetesom dnevni unos soli trebali bi ograničiti na 1.500 miligrama.
Ja sam se zatrovala jedući čips. Svakog drugog dana sam jela čips, dok me jednom tako nije zabolio želudac. Osjećala sam mučninu, glavobolju... Pokusala sam spriječiti bol na razne načine(masiranjem, pijući taplete, lagana ishrana itd.). Nista mi nije zaustavljalo bol. I tako sam u kući ležala nekoliko dana. Kada me je prošlo, od tada više nikada nisam uzela ni zalogaj čipsa.