Dokazano korisne: Namirnice koje čuvaju zdravlje - Body.ba

4 provjerene

Dokazano korisne: Namirnice koje čuvaju zdravlje

Piše: Body.ba

Četvrtak, 19.03.2015.

Dokazano korisne: Namirnice koje čuvaju zdravlje

Ključ zdravlja se nalazi u ishrani i pružanju mogućnosti organizmu da dođe do svih elemenata potrebnih za optimalno funkcionisanje. Tada najbolje funkcioniše i sam imunološki sistem, sistem čija snaga varira tokom godine upravo zahvaljujući različitim uslovima ishrane i vanjskim prilikama.

Zbog toga, bilo da je ljeto ili zima, određene namirnice obavezno treba unositi u organizam kako bi se uspio sačuvati od svih navala štetnih mikroorganizama. Sljedeće namirnice posebno su preporučene.

Jaja 

Šest do osam jaja sedmično predstavlja idealnu sedmičnu porciju za ljudski organizam, koja sadrži optimalne količine skoro svih hranjivih tvari sa naglaskom na proteine. Jedno jaje sadrži oko 77 kalorija.

Nar 

Vitaminska bomba, kako nazivaju ovu specifičnu voćku, nar je provjereno jak antioksidans koji jača imunitet, krvne žile i srce, te čak smanjuje rizik od nekoliko vrsta karcinoma.

Kiselo mlijeko 

Budući da je prepuno dobrih bakterija, kiselo mlijeko igra jako važnu ulogu u poboljšanju crijevne flore i poboljšanju kompletnog probavnog sistema.

Zeleni čaj

Kralj među čajevima, zeleni čaj je najefikasniji diuretik i jedan od najjačih antioksidanata. Štiti organizam od gripe, smanjuje nivo holesterola i stresa, te ima značajnu ulogu u usporavanju razvoja karcinoma prostate.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>I Victoria's Secret anđeli se bore s kilogramima

Bridget Malcolm

I Victoria's Secret anđeli se bore s kilogramima

Mnogima zvuči nevjerovatno da kroz slične probleme s kilograma uopšte mogu prolaziti i neki od najuspješnijih...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Šta se dogodi kada pijete 10 limenki cole dnevno?

Pio i bilježio promjene

Šta se dogodi kada pijete 10 limenki cole dnevno?

George Prior je 50-godišnji otac dvoje djece koji je cijelom svijetu želio jednom za sva vremena tačno...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>Tjestenina sa sosom je obrok najvećeg šampiona

Šampionski obrok

Tjestenina sa sosom je obrok najvećeg šampiona

Tjestenina je jedan od najlakših izvora ugljikohidrata za varenje koji sa sobom nosi ogromnu kalorijsku...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Osveta advokatu: Dobio desetine pizza na adresu

Nije mogao raditi

Osveta advokatu: Dobio desetine pizza na adresu

Jedan njemački advokat susreo se sa posve nesvakidašnjom situacijom koja je u potpunosti preokrenula njegov...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)