3 3/11

Nemojte prati ni ostalo meso

Hrana koju trebate i ne smijete prati
Hrana koju trebate i ne smijete prati

Zabrana pranja ne odnosi se samo na perad, već i ostalo meso poput govedine, svinjetine i jagnjetine, jer i kod njega dolazi do širenja bakterija po kuhinji prilikom pranja. Bakterija se na mesu jednostavno uništava visokom temperaturom, bilo da ga kuhate ili pečete. Dobro bi bilo prije kuhanja višak mesnog soka sa površine obrisati papirnim ubrusima, a nakon rukovanja s mesom, obavezno operite ruke toplom vodom i sapunom.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak