1 1/7

Hrana koja se sama nudi

Kako izbjeći prejedanje?
Kako izbjeći prejedanje?

Osnovno načelo uspješne dijete je umjerenost. Neki čak i skroz izbace neka jela iz prehrane jer sladoled i pizze jedeš jedno za drugim. Ako pojedeš jedno, nema prestanka. Kažu da nakon prvog komada pizze dolazi cijela pizza. Jednostavno, ne jedi ni pizzu ni sladoled. Nikada.

Ovo strogo načelo lako može uzvratiti udarac jer prema zapažanjima svakom prejedanju prethodi neka stroga „kura odvikavanja“. Prema mišljenju stručnjaka, više vrijedi pridržavati se umjerenosti tj. pojesti komad pizze ako je se zaželiš, ali koristeći samokontrolu moraš izdržati i stati prije drugog komada. Svakome može stati jedan sladoled od 200 kalorija u dnevni režim prehrane, ako ga toliko želi. Može biti 200 kalorija jedan mali komad pizze ili pola čokolade.

Važno je prepoznati koja su jela za nas, koja sama sebe nude i samo ih umjereno trebamo konzumirati, ali s užitkom.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak