1 1/4

Hljeb je perfektan izvor ugljikohidrata, ali tu su i proteini i značajne količine minerala

Najveći razlozi zašto ne treba izbjegavati hljeb
Najveći razlozi zašto ne treba izbjegavati hljeb

Dok u bijelom hljebu nema toliko mnogo elemenata za pohvaliti, u tamnijoj inačici sa sjemenkama, moguće je pronaći cijeli niz hranjivih sastojaka. Pored toga što je izvor složenih ugljikohidrata, pa i manjeg udjela proteina, u njegovoj strukturi ima i minerala među kojima je za zdravlje veoma važni kalcijum.

Komentari (1)

Ljudski rod datira preko 3,5 miliona godina. Miliona! A zitarice se jedu zadnjih 1000. U ljudskoj prirodi nije da jedu zitarice ni proizvode od istih, zeludac i duzina crijeva nije prilagodjena njihovom probavljanju (nemalo puta se desi da se od previse takvih Uh covjek napuse i izgleda sam sebi debeo, ima problema sa stomakom i gasovima). Prema tome, hljeb NE, pahuljice, zitarice, razne kase skuhane od heljde, zobi (sto se prolongira kao zdravo, ljudi zaludjeni kupuju godinama, a u stvari iza toga stoji visemilionska zarada i business)jedno veliko NE!
Jedite povrce, meso, jaja, zivotinjske masnoce. A zitarice ostavite stoci prezivarima.

Helena
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak