Hljeb napravljen od crnog brašna sa cijelim sjemenkama u svojoj strukturi, tokom dana može služiti kao fantastičan izvor vlakana, koji olakšavaju rad crijeva i kompletan probavni sistem čine funkcionalnijim.
2
2/4
Vlakna koja se nalaze u hljebu pomažu probavu
Najveći razlozi zašto ne treba izbjegavati hljeb
Ljudski rod datira preko 3,5 miliona godina. Miliona! A zitarice se jedu zadnjih 1000. U ljudskoj prirodi nije da jedu zitarice ni proizvode od istih, zeludac i duzina crijeva nije prilagodjena njihovom probavljanju (nemalo puta se desi da se od previse takvih Uh covjek napuse i izgleda sam sebi debeo, ima problema sa stomakom i gasovima). Prema tome, hljeb NE, pahuljice, zitarice, razne kase skuhane od heljde, zobi (sto se prolongira kao zdravo, ljudi zaludjeni kupuju godinama, a u stvari iza toga stoji visemilionska zarada i business)jedno veliko NE!
Jedite povrce, meso, jaja, zivotinjske masnoce. A zitarice ostavite stoci prezivarima.